szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Ryż z kurczakiem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie do przygotowania danie. Można do niego użyć warzyw pozostałych z gotowania wywaru i mamy gotowy szybki obiad.

Ryż z kurczakiem i warzywami

Składniki:

Ryż z kurczakiem i warzywami

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 2 pietruszki
  • 3 marchewki
  • 1 brokuł
  • pół czerwonej papryki
  • 2 woreczki ryżu
  • sól, pieprz, ostra papryka

Sposób przygotowania:

Ryż z kurczakiem i warzywami
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka oprószyć solą, pieprzem i papryką, a następnie usmażyć na złoty kolor. Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie.

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać ugotowany ryż, pokrojonego w kostkę kurczaka, ugotowany brokuł, marchew i pietruszkę.

Paprykę pokroić w kostkę i dodać do ryżu. Wszystko wymieszać i smażyć ok. 10 minut.

Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.