Sposób przygotowania:
Ryż z kurczakiem i warzywami
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka oprószyć solą, pieprzem i papryką, a następnie usmażyć na złoty kolor. Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać ugotowany ryż, pokrojonego w kostkę kurczaka, ugotowany brokuł, marchew i pietruszkę.
Paprykę pokroić w kostkę i dodać do ryżu. Wszystko wymieszać i smażyć ok. 10 minut.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać ugotowany ryż, pokrojonego w kostkę kurczaka, ugotowany brokuł, marchew i pietruszkę.
Paprykę pokroić w kostkę i dodać do ryżu. Wszystko wymieszać i smażyć ok. 10 minut.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.