Sposób przygotowania:
Kotlety jajeczno-pieczarkowe
4 jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Pieczarki oczyścić, cebulę obrać.
Cebulę i pieczarki pokroić w małą kostkę, podsmażyć na oleju.
W misce połączyć jajka, pieczarki z cebulą, kajzerkę, wbić surowe jajko, dodać natkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Formować małe kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Cebulę i pieczarki pokroić w małą kostkę, podsmażyć na oleju.
W misce połączyć jajka, pieczarki z cebulą, kajzerkę, wbić surowe jajko, dodać natkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Formować małe kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
SylaUla
triplecripplecooker
Hrabina w kuchni
triplecripplecooker napisał(a):