Sposób przygotowania:
Pankejki z kaszy jaglanej z malinami
Kaszę jaglaną przepłukać na sicie, a następnie ugotować. Odcedzić. Ostudzić.
Białko ubić na sztywną pianę, dodać cukier waniliowy i cały czas miksując dodać żółtko. Wsypać kaszę i miksować. Mąkę dodajemy w zależności jaką konsystencję będzie mieć ciasto – powinno być podobne jak na racuchy.
Na koniec dodać opłukane maliny i zmiksować.
Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron do lekkiego zarumienienia.
Białko ubić na sztywną pianę, dodać cukier waniliowy i cały czas miksując dodać żółtko. Wsypać kaszę i miksować. Mąkę dodajemy w zależności jaką konsystencję będzie mieć ciasto – powinno być podobne jak na racuchy.
Na koniec dodać opłukane maliny i zmiksować.
Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron do lekkiego zarumienienia.