nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Rzodkiewka ze śmietaną i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kojarzy mi się z letnim dniem z dzieciństwa...

Rzodkiewka ze śmietaną i szczypiorkiem

Składniki:

Rzodkiewka ze śmietaną i szczypiorkiem

 

  • 6-8 rzodkiewek
  • 4-5 łyżek śmietany 12% (lub jogurtu naturalnego)
  • odrobin pieprzu
  • sól
  • 4-5 gałązek cienkiego szczypiorku.

Sposób przygotowania:

Rzodkiewka ze śmietaną i szczypiorkiem
1. Rzodkiewki dokładnie myjemy, osuszamy a następnie kroimy lub ścieramy na plasterki i umieszczamy w miseczce. 2. Do rzodkiewki dodajemy śmietanę, mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. 3. Szczypiorek myjemy, otrzepujemy z wody i siekamy. Posypujemy nim wierzch naszej rzodkiewki ze śmietaną. Podajemy od razu. Najlepiej smakuje z bułką posmarowaną masłem :)