Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Rzodkiewkowa jarzynka :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Nie wiem czemu utarło się przekonanie , że rzodkiewkę jada się tylko na surowo.

Rzodkiewkowa  jarzynka : Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rzodkiewkowa jarzynka :

 

  • 30 średniej wielkości rzodkiewek
  • 1/2 pęczka koperku ( ok. 5 łyżek pokrojonego )
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron lub słonecznikowego
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • 1 łyżeczka cukru
  • sok z cytryny
  • 2/3 szklanki wody

 

Sposób przygotowania:

Rzodkiewkowa jarzynka :
Rzodkiewki oczyścić , umyć i pokroić na ćwiartki .W garnku o grubym dnie ( lub w woku , lub na patelni o grubym dnie ) rozgrzać olej i masło. Wrzucić rzodkiewki . Smażyć mieszając 10 minut. Posypać cukrem i lekko karmelizować. Podlać wodą .Osolić .Dusić aż woda odparuje . Wsypać koper. Doprawić rzodkiewki sokiem z cytryny , solą i jeśli trzeba jeszcze szczyptą cukru. Jarzynka jest lekko pikantna , smaczna i ma piękny jasno różowy kolor .
Rzodkiewkowa  jarzynka :
Etap 1
Rzodkiewkowa  jarzynka :
Etap 2
Rzodkiewkowa  jarzynka :
Etap 3
Rzodkiewkowa  jarzynka :
Etap 4

Tagi:

winogrona