Sposób przygotowania:
Sabat 7 Damo-Czarownic
Przygotować różnokolorowe galaretki (ja użyłam 2 rodzai, ale można byłoby dać i 3)-wsypać każdy rodzaj do osobnego naczynia i zalać wrzątkiem (ja dałam trochę mniej wody, niż pisze to na opakowaniu, by szybciej stężała), dokładnie wymieszać i wystudzić, a potem wstawić do zamrażalnika i pilnować, by za bardzo nie zamarzła.
W tym czasie ubić dokładnie (10 minut) 2 śmietany "Śnieżki" z bardzo zimnym mlekiem.
Wyciągnąć galaretki z zamrażalnika, gdy mają odpowiednią konsystencję.
Naszykować pucharki i układać warstwami w nich śmietanę i różnokolorowe galaretki.
Wierzch udekorować także nimi.
Deser wstawić na godzinę do lodówki do ochłodzenia.
W tym czasie ubić dokładnie (10 minut) 2 śmietany "Śnieżki" z bardzo zimnym mlekiem.
Wyciągnąć galaretki z zamrażalnika, gdy mają odpowiednią konsystencję.
Naszykować pucharki i układać warstwami w nich śmietanę i różnokolorowe galaretki.
Wierzch udekorować także nimi.
Deser wstawić na godzinę do lodówki do ochłodzenia.
marietta
grazka
gusia1000
IkaJ
gusia1000
Chupnięta
gusia1000
Rzeczywiście zapomniałam dodać czasu tężenia galaretki w zamrażalniku (wkładam ją tam na 10 minut dopiero po dokładnym ochłodzeniu poza lodówką) i chłodzenia w lodówce.
reniferek
gusia1000
eli_555
gusia1000
p.haju
I jak mam tutaj schudnąć? :))
Ok, starym belferskim sposobem wlepiam 5 i pakuję do ulubionych, aby nie zapomnieć, ponieważ za 10 godz. wyjeżdżam na ferie i nie będę mieć możliwości gotowania.
Pozdrawiam :))
gusia1000
Trochę późne te ferie, ale zawsze lepiej późno, niż wcale.
Śniegu jeszcze trochę jest w Polskich górach i na pograniczu.
gryszelm
leparówka
jarmac
gusia1000
"leparówka" i "jarmac" przykro mi, ze tak myślicie źle o tym deserze.
Połowa Polaków taki robi i jest dobrze.
Chyba nie wiecie jakie proste przepisy wygrywają na stronach www., czy są publikowane w broszurkach kulinarnych.
Papaja
gusia1000
Marika_1961