paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Sakiewki ryżowo-truskawkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne sakiewki na słodko z ryżem i truskawkami

Sakiewki ryżowo-truskawkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sakiewki ryżowo-truskawkowe

 

Sposób przygotowania:

Sakiewki ryżowo-truskawkowe
W rondlu zagotować mleko dodać skórkę otartą z cytryny, cukier, laskę wanilii wymieszać wsypać ryż i gotować na wolnym ogniu ok. 20 minut do miękkości ryżu. W misce wymieszać twaróg ze śmietaną. Truskawki opłukać podzielić na dwie części i jedną z nich pokroić na ćwiartki dodać do śmietany dodać również ugotowany gorący ryż. Wszystko dokładnie wymieszać. Pojedynczo moczyć papier ryżowy w ciepłej wodzie aż będzie miękki. Na środek papieru nakładać po 2 łyżki farszu i zawinąć u góry papier tworząc sakiewkę. Drugą część truskawek zmiksować blenderem i zmiksowane truskawki wylać na talerze. Sakiewki układać na zmiksowanych truskawkach.
Sakiewki ryżowo-truskawkowe
W rondlu zagotować mleko dodać skórkę otartą z cytryny, cukier, laskę wanilii wymieszać wsypać ryż i gotować na wolnym ogniu ok. 20 minut do miękkości ryżu.
Sakiewki ryżowo-truskawkowe
W misce wymieszać twaróg ze śmietaną. Truskawki opłukać podzielić na dwie części i jedną z nich pokroić na ćwiartki dodać do śmietany dodać również ugotowany gorący ryż. Wszystko dokładnie wymieszać.
Sakiewki ryżowo-truskawkowe
Pojedynczo moczyć papier ryżowy w ciepłej wodzie aż będzie miękki. Na środek papieru nakładać po 2 łyżki farszu i zawinąć u góry papier tworząc sakiewkę.
Sakiewki ryżowo-truskawkowe
Drugą część truskawek zmiksować blenderem i zmiksowane truskawki wylać na talerze.

Tagi:

ryż