KingaKosmala13

KingaKosmala13

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 58]

Sakiewki z wędzonego łososia KINGI

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciekawie wygląda i wyśmienicie smakuje.

Sakiewki z wędzonego łososia KINGI

Składniki:

Sakiewki z wędzonego łososia KINGI

 

  • 200g plastrów wędzonego łososia
  • serek śmietanowy
  • szczypior
  • plastry cytryny

 

Sposób przygotowania:

Sakiewki z wędzonego łososia KINGI
Każdy plaster łososia smarujemy serkiem grubo na całej powierzchni i zwijamy w ruloniki.( można zawinąć w kawałki folii aluminiowej i włożyć do zamrażalnika na 10 min dzięki temu będzie lepiej pokroić). Ruloniki kroimy na mniejsze kawałki.Łodygi szczypiory myjemy i osuszamy.Następnie każdy kawałek łososia obwiązujemy szczypiorem.Tak powstałe sakiewki układamy obok siebie w naczyniu z plastrami cytryny pomiędzy.