WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1457]

Sałata do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekka sałata do obiadu podana jedynie z lekkim sosem koperkowym a'la sos vinaigrette. Jest lekko kwaskowa, lekko pikantna, idealna do młodych ziemniaków.

Sałata do obiadu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałata do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Sałata do obiadu

ETAP 1:

Sałatę dokładnie umyć i odsączyć na durszlaku lub sitku. Następnie porwać rękami na drobno i wrzucić do miski. Sałatę doprawić solą, pieprzem czarnym mielonym. Skropić sokiem z cytryny. Koperek umyć osuszyć i posiekać. Dodać do sałaty. ilość koperku należy dopasować do własnych potrzeb).

Na koniec wlać do sałaty 1-2 łyżki oleju i dokładnie wymieszać. Sałatę podawać od razu po przygotowaniu lub schłodzić w lodówce. Idealnie pasuje jako surówka obiadowa do młodych ziemniaków lub do dań z grilla.

Sałata do obiadu
Olej w trakcie dolewania do sałaty doprawionej
Sałata do obiadu
Posiekany koperek dodany do doprawionej sałaty
Sałata do obiadu
Porwana sałata doprawiona solą, pieprzem i sokiem z cytryny
Sałata do obiadu
Porwana na kawałki sałata wrzucona do miski