ulcia21

ulcia21

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 68]

Salatka bananowo-ryzowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Banany obrac i pokroic w plastry

Salatka bananowo-ryzowa

Składniki:

Salatka bananowo-ryzowa

 

  • 3banany
  • 2/4szklanki ugotowanego ryzu
  • 1/2selera
  • 10dkg szynki
  • 5lyzek majonezu
  • 2lyzki smietany
  • ltzka soku z cytryny
  • curry
  • sol,cukier

 

 

Sposób przygotowania:

Salatka bananowo-ryzowa
Banany obrac i pokroic w plastry,szynke pokroic w kostke.Seler zetrzec na terce o grubych oczkach.skropic sokiem z cytryny.Do majonezu dodac smietane i curry.Wszystkie skladniki wymieszac z ryzem.Doprawic sola i cukrem do smaku.

Tagi:

ryż szynka