Nikolka2410

Nikolka2410

Kucharz
[Przepisów: 7]

Sałatka beskidzka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smacznego................

Sałatka beskidzka

Składniki:

Sałatka beskidzka

 

  • 50 dag białej kapusty; 50 dag czerwonej kapusty; 30 dag jabłek; 6 łyżek miodu; cytryna; sól.

Sposób przygotowania:

Sałatka beskidzka
Obie kapusty poszatkuj i każdą oddzielnie lekko posól, ugnieć i odstaw na 30 min. Jabłka umyj, osusz, usuń gniazda nasienne, pokrój i skrop sokiem z połowy cytryny. Czerwoną kapustę sparz w osolonej wodzie, odcedź ją, skrop sokiem z reszty cytryny, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Miód rozgrzej i przeduś na nim jabłko. Wszystkie skł. połącz (także miód z patelni). Przełóż do salaterki i podaj.