Sposób przygotowania:
Sałatka brokułowa Eli
Umyte i osuszone piersi kurczaka pokroić w słupki.Wymieszać sos sojowy,olej,czosnek,przyprawę do kurczaka i papryke ostrą.Marynatę dodać do pokrojonego kurczaka,wymieszać i wstawić do lodówki przynajmniej na 3 godziny.Kurczaka wyjąć z lodówki i usmażyć na suchej patelni.Zupki chińskie razem z przyprawami zalać połową wrzącej wody od ilości podanej w sposobie przygotowania,przykryć i kilka razy zamieszać.Brokuła umyć i podzielić na różyczki.W garnku zagotować wodę z solą i cukrem,wrzucić różyczki brokuła i gotować około 5 minut.Broluła wyjąć z wrzątku i włożyć do zimnej wody z dodatkiem kostek lodu.Brokół się schłodzi i nie straci koloru.Wyjąć brokuła z wody i odsączyć na durszlaku.Ser pokroić w kostkę.Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać.Smacznego!
Dorota0309