Sposób przygotowania:
Sałatka brokułowa z łososiem
Cały brokuł ugotować we wrzącej wodzie al dente, około 5 minut, a następnie, za pomocą łyżką cedzakową, przenieść na durszlak ,przestudzić. Następnie podzielić na różyczki.Pozostawić 1/2 szklanki płynu po gotowaniu brokułów. W dużejpatelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i na średnim ogniusmażyć kawałki łososia, przewracając, po 2 minuty z każdej strony, mięso łososia będzie lekko różowe w środku . Ryby przełożyć do miski , doprawić solą i pieprzem. Do tej samej patelni dodaj 1/2 szklanki wody z gotowania brokułów i wrzuć brokuły, natka pietruszki igotować, mieszając od czasu, 5 minut do odparowania wody . Doprawić solą i pieprzem do smaku. Brokuł przełożyć do miski z łososiem. Podawać sałatkę , skropioną oliwą i posypaną orzeszkami piniowymi.