haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Sałatka buraczano-jajeczna

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Prosta i tania sałatka. Można użyć buraków które zostały z gotowania barszczu. Wygląda kolorowo i efektownie.

Sałatka buraczano-jajeczna

Składniki:

Sałatka buraczano-jajeczna

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka buraczano-jajeczna
Buraki ugotować. Zimne pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Całość wymieszać z połową sosu majonezowo- jogurtowego doprawionego sola i pieprzem. 4 jaja ugotować na twardo, pokroić i wymieszać z odsączonym groszkiem z puszki. W salaterce ułożyć różową warstwę buraków, na to jaja i polać resztą sosu majonezowo-jogurtowego doprawionego solą i 3 ząbkami czosnku.

Tagi:

buraki