renatka1

renatka1

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 376]

Sałatka czerwono - żółta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sałatka obiadowa składa się z trzech głównych składników: pomidorów, papryki i kukurydzy. Smaku dopełnia dodatek koperku.

Sałatka czerwono - żółta

Składniki:

Sałatka czerwono - żółta

 

  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 duża czerwona papryka
  • 300 g pomidorków koktajlowych czerwonych
  • pół pęczka koperku

 

  • SOS:
  • 2 łyżki śmietany 12 %
  • pół łyżeczki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka czerwono - żółta

Etap 1

Sałatka czerwono - żółta
Kukurydzę odsączyć z zalewy i wsypać do salaterki.

Kukurydzę konserwową odsączyć z zalewy i wsypać do salaterki.

Etap 2

Sałatka czerwono - żółta
Oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę i dodać do kukurydzy.

Paprykę dokładnie oczyścić, umyć pod bieżącą woda i pokroić w kostkę.

Etap 3

Sałatka czerwono - żółta
Pomidorki koktajlowe poprzekrawać na pól i dodać do sałatki.

Pomidorki koktajlowe poprzekrawać na pól i dodać do sałatki.

Etap 4

Sałatka czerwono - żółta
Ze śmietany, majonezu, soli i pieprzu przygotować sos.

Ze śmietany, majonezu, soli i pieprzu przygotować sos.

Etap 5

Sałatka czerwono - żółta
Wymieszać wszystkie składniki ze sobą, posypać wierzch koperkiem.

Wymieszać wszystkie składniki ze sobą. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Tagi:

sałatka