katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Sałatka czy też pasta do pieczywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wszyscy śniadanie dawno zjedli a ja uporczywie wyciągałam "kręgosłupy"szprotek. A kiedy zrobiłam pastę wszyscy zgłodnieli i ledwo ją spróbowałam.

Sałatka czy też pasta do pieczywa Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Sałatka czy też pasta do pieczywa

 

  • szprot 1 puszka w pomidorach
  • jajko 2 szt
  • ogórek konserwowy 2 szt
  • cebula ze szczypiorkiem 1 łyżka
  • majonez ok 1 łyżka
  • sól i pieprz
  • musztarda

Sposób przygotowania:

Sałatka czy też pasta do pieczywa
Ogórki kroimy w drobną kostkę. Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną woda i obieramy.

Kroimy w drobną kostkę. Szprotki "oczyszczamy" i dodajemy do nich pokrojone jajka i ogórki.

Dodajemy też pokrojony szczypiorek z cebulką.

Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i musztardą.

Podajemy na kromkach pieczywa.
Sałatka czy też pasta do pieczywa
Pasta ze szprotek z dodatkami na kromce pieczywa.
Sałatka czy też pasta do pieczywa
Oczyszczone szprotki przygotowane do pasty.
Sałatka czy też pasta do pieczywa
Ugotowane na twardo i drobno pokrojone jajka.
Sałatka czy też pasta do pieczywa
Drobno kroimy też ogórki i dodajemy do pasty.
Sałatka czy też pasta do pieczywa
Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku.
Sałatka czy też pasta do pieczywa
Pastę nakładamy na kromki chleba.