jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 468]

Sałatka do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 150
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka sałatka w przygotowaniu z dodatkiem rukoli, ananasa, oliwek, papryki czerwonej. Ja często taką przygotowuję bo taką uwielbiamy.

Sałatka do obiadu

Składniki:

Sałatka do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Sałatka do obiadu
Rukolę umyć i osuszyć, paprykę czerwoną pozbawić nasion i pokroić w paseczki lub w kostkę. Ananasy z puszki osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Oliwki wyjąć z zalewy i pokroić w krążki.

Ułożyć rukolę w salaterce lub na talerzu, dodać ananasy pokrojone, papryką w kostkę oraz oliwki w krążki. Polać oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym, skropić sokiem z cytryny, posypać pieprzem kolorowym.

Podawać do obiadu z kaszą lub innymi dodatkami ulubionymi.