Sposób przygotowania:
Sałatka do obiadu
Rukolę umyć i osuszyć, paprykę czerwoną pozbawić nasion i pokroić w paseczki lub w kostkę. Ananasy z puszki osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Oliwki wyjąć z zalewy i pokroić w krążki.
Ułożyć rukolę w salaterce lub na talerzu, dodać ananasy pokrojone, papryką w kostkę oraz oliwki w krążki. Polać oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym, skropić sokiem z cytryny, posypać pieprzem kolorowym.
Podawać do obiadu z kaszą lub innymi dodatkami ulubionymi.
Ułożyć rukolę w salaterce lub na talerzu, dodać ananasy pokrojone, papryką w kostkę oraz oliwki w krążki. Polać oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym, skropić sokiem z cytryny, posypać pieprzem kolorowym.
Podawać do obiadu z kaszą lub innymi dodatkami ulubionymi.