Sposób przygotowania:
Sałatka szpinakowo-owocowa
Szpinak dokładnie opłukujemy i osuszamy.
Pomarańczę i grejpfruta parzymy, szorujemy, obieramy i kroimy na cząstki, które filetujemy, czyli pozbawiamy błon.
Brzoskwinie z puszki odsączamy z zalewy, kroimy na paseczki.
Parmezan ścieramy na tarce.
Przygotowujemy dressing: oliwę mieszamy z płynnym miodem i musztardą oraz szczyptą soli i pieprzu na jednolity sos.
Na talerzu układamy szpinak, na nim układamy owoce. Całość polewamy sosem i posypujemy parmezanem.
Pomarańczę i grejpfruta parzymy, szorujemy, obieramy i kroimy na cząstki, które filetujemy, czyli pozbawiamy błon.
Brzoskwinie z puszki odsączamy z zalewy, kroimy na paseczki.
Parmezan ścieramy na tarce.
Przygotowujemy dressing: oliwę mieszamy z płynnym miodem i musztardą oraz szczyptą soli i pieprzu na jednolity sos.
Na talerzu układamy szpinak, na nim układamy owoce. Całość polewamy sosem i posypujemy parmezanem.
SylaUla