Sposób przygotowania:
Sałatka nr 6 Miętowo- ogórkowa Dieta 1200 kalorii
1. Ogórka obieramy ze skórki, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Ser feta kroimy w kosteczkę.
3. Liście mięty oddzielamy od łodyg i szarpiemy na kawałki.
4. Teraz robimy grzanki: chleb kroimy w drobną kostkę, posypujemy ziołami (ja użyłam oregano i bazylii ), lekko solimy, układamy na malej blaszce, spryskujemy niewielką ilością oleju i pieczemy w nagrzanym piekarniku na złoto (krótko).
5. Ogórek i ser mieszamy z miętą i posypujemy chrupiącymi grzankami.
Polecam!
2. Ser feta kroimy w kosteczkę.
3. Liście mięty oddzielamy od łodyg i szarpiemy na kawałki.
4. Teraz robimy grzanki: chleb kroimy w drobną kostkę, posypujemy ziołami (ja użyłam oregano i bazylii ), lekko solimy, układamy na malej blaszce, spryskujemy niewielką ilością oleju i pieczemy w nagrzanym piekarniku na złoto (krótko).
5. Ogórek i ser mieszamy z miętą i posypujemy chrupiącymi grzankami.
Polecam!