Sposób przygotowania:
Sałatka dwa sery
Sery i szynkę pokroić w słupki. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Groszek odsączyć z zalewy. Koperek drobno posiekać.
W naczyniu wymieszać sery, szynkę, groszek, startą rzodkiewkę, koperek. Dodać majonez, śmietanę i wymieszać. Doprawić do smaku i odłożyć na godzinę do lodówki do przegryzienia się smaków.
Jeśli mamy ostra rzodkiewkę to przełożyć do osobnego naczynia posolić i odłożyć na 20 minut. Przed dodaniem do sałatki odcisnąć z nadmiaru wody.
W naczyniu wymieszać sery, szynkę, groszek, startą rzodkiewkę, koperek. Dodać majonez, śmietanę i wymieszać. Doprawić do smaku i odłożyć na godzinę do lodówki do przegryzienia się smaków.
Jeśli mamy ostra rzodkiewkę to przełożyć do osobnego naczynia posolić i odłożyć na 20 minut. Przed dodaniem do sałatki odcisnąć z nadmiaru wody.
Magdalena88
Holly
Marika-