Sposób przygotowania:
Sałatka fasolowa
Młody bób ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Fasole odcedzić i przełożyć do miski. Dodać ostudzony bób. Paprykę konserwową pokroić w bardzo drobną kostkę. Dodać kukurydzę konserwową, u mnie salt free.
Przygotować sos: do malaksera przełożyć 2 gałązki natki pietruszki oraz 1 gałązkę kolendry, zmiksować. Następnie dodać sól, pieprz, łyżkę musztardy, 3 łyżki oliwy z oliwek oraz 1 łyżeczkę winegretu. Zmiksować, ewentualnie doprawić do smaku.
Wszystkie składniki wymieszać. Smacznego:)
Przygotować sos: do malaksera przełożyć 2 gałązki natki pietruszki oraz 1 gałązkę kolendry, zmiksować. Następnie dodać sól, pieprz, łyżkę musztardy, 3 łyżki oliwy z oliwek oraz 1 łyżeczkę winegretu. Zmiksować, ewentualnie doprawić do smaku.
Wszystkie składniki wymieszać. Smacznego:)
LauraLaura
agabi22
podałam ją z pieczonym łososiem, niebo w gębie :)