Sposób przygotowania:
Sałatka gruszka z awokado z płatkami migdałów
Awokado przekrój na pół, połówki awokado obróć w przeciwne strony wtedy łatwiej wyjmiesz pestkę.
Łyżeczką wyjmij miąż, pokrój na kostkę, włóż do miski, skrop sokiem z cytryny.
Gruszkę obierz, przekrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę i dodaj do awokado, polej płynnym miodem, wymieszaj, skrop jeszcze do smaku sokiem z cytryny.
Sałatkę przełożyć do pucharków, posypać płatkami migdałów udekorować listkami mięty oraz plasterkami cytryny.
Łyżeczką wyjmij miąż, pokrój na kostkę, włóż do miski, skrop sokiem z cytryny.
Gruszkę obierz, przekrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę i dodaj do awokado, polej płynnym miodem, wymieszaj, skrop jeszcze do smaku sokiem z cytryny.
Sałatkę przełożyć do pucharków, posypać płatkami migdałów udekorować listkami mięty oraz plasterkami cytryny.
gusia1000