Sposób przygotowania:
Domowa galaretka truskawkowa
Truskawki przekładamy do garnka i posypujemy cukrem. Zostawiamy do rozmrożenia-najlepiej poprzedniego dnia wieczorem.
Do rozmrożonych truskawek dolewamy wodę i zagotowujemy. Gotujemy ok. 5 minut i zdejmujemy z ognia.
Dodajemy żelatynę do gorących truskawek i mieszamy tak długo aż się rozpuści. Następnie blendujemy aż galaretka będzie gładka i przelewamy do naczyń w których będziemy ją jeść.
Odstawiamy do stężenia. Podajemy z jogurtem naturalnym.
Do rozmrożonych truskawek dolewamy wodę i zagotowujemy. Gotujemy ok. 5 minut i zdejmujemy z ognia.
Dodajemy żelatynę do gorących truskawek i mieszamy tak długo aż się rozpuści. Następnie blendujemy aż galaretka będzie gładka i przelewamy do naczyń w których będziemy ją jeść.
Odstawiamy do stężenia. Podajemy z jogurtem naturalnym.