jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Gruszka z filetem- czyli jesienna sałatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Mięso w połączeniu ze słodkimi dodatkami na prawdę smakuje pysznie. Dla tych, którzy jeszcze nie próbowali takiego zestawienia polecam duet- gruszka i filet:).

Gruszka z filetem- czyli jesienna sałatka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gruszka z filetem- czyli jesienna sałatka

 

 

Sposób przygotowania:

Gruszka z filetem- czyli jesienna sałatka
Pierś z kurczaka oprószamy świeżo mielonym pieprzem oraz solą. Następnie przekładamy ją do naczynia żaroodpornego, polewamy delikatnie olejem i posypujemy świeżym rozmarynem. Tak przygotowaną pieczemy około 30 minut w 180°C. Gdy mięso jest już miękkie wyjmujemy je i studzimy. Przestudzony filet kroimy w plasterki. Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Liście rukoli układamy na przygotowanym talerzu. Na liściach układamy naprzemiennie plasterek gruszki i filetu, formując „kwiat”. Całość posypujemy delikatnie pokrojonymi orzechami, skrapiamy oliwą z oliwek, oprószamy świeżo mielonym pieprzem i podajemy.
Gruszka z filetem- czyli jesienna sałatka
umytego i osuszonego fileta przyprawiamy i pieczemy
Gruszka z filetem- czyli jesienna sałatka
Rukole przebieramy i układamy na spodzie talerza
Gruszka z filetem- czyli jesienna sałatka
Upieczonego i ostudzonego fileta kroimy w plasterki
Gruszka z filetem- czyli jesienna sałatka
Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na mniejsze części