Sposób przygotowania:
Domowe gofry
1. Masło roztopić, lekko ostudzić. Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zmiksować. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie dodać jeszcze 1-2 łyżki mąki (ciasto ma być trochę gęstsze niż naleśnikowe)
2. Porcje ciasta wylewać na środek nagrzanych płyt gofrownicy. Zamknąć pokrywę i piec gofry około 5-7 minut aż się ładnie zrumienią, sprawdzając od czasu do czasu.
3. W czasie gdy gofry się przygotowują śmietanę ubić ze śmietan fixem na sztywno, brzoskwinie i banana pokroić w plasterki.
4. Gotowe gofry polać bitą śmietaną, ułożyć owoce i rodzynki, posypać posypką i polewać polewą. Smacznego!
2. Porcje ciasta wylewać na środek nagrzanych płyt gofrownicy. Zamknąć pokrywę i piec gofry około 5-7 minut aż się ładnie zrumienią, sprawdzając od czasu do czasu.
3. W czasie gdy gofry się przygotowują śmietanę ubić ze śmietan fixem na sztywno, brzoskwinie i banana pokroić w plasterki.
4. Gotowe gofry polać bitą śmietaną, ułożyć owoce i rodzynki, posypać posypką i polewać polewą. Smacznego!
Daria Lange
Justi2401
Gofry z przepisu wychodzą na prawdę smakowite, polecam wypróbować :)