Sposób przygotowania:
Sałatka gyros,
Mięso opłukujemy , kroimy w kostkę (1cm), wkładamy do miski i wsypujemy przyprawę gyros, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kawałki mięsa około 10 minut, przewracając od czasu do czasu.Mięso wyjmujemy na ręczniki papierowe i studzimy.Ogórki i pieczarki kroimy w kostkę i odsączamy na durszlaku.Kapustę kroimy w paski.Kukurydzę odsaczamy z zalewy na durszlaku.Ananasa kroimy w ósemki i odsączamy na durszlaku.Do salaterki wsypujemy kapustę, mięso, ogórki, pieczarki, kukurydzę, ananasa ,dodajemy pieprz , majonez i wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę a następnie podajemy.