Sposób przygotowania:
Sałatka Gyros wg Alex
Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, wymieszać z olejem i przyprawą i odstawić na godzinę. Następnie usmażyć i wystudzić. Kapustę pekińską poszatkować, 2/3 wrzucić do miski. Ogórki pokroić w kostkę, połowę wrzucić na kapustę. Cebulkę posiekać w drobną kostkę. Połowę rozrzucić po ogórkach. Kukurydzę osączyć z zalewy, połowę wsypać do miski. Następnie wrzucić usmażonego i ostudzonego kurczaka. 2 łyżki majonezu i 1 łyżkę keczupu wyłożyć na kurczaka i rozsmarować. Oprószyć pieprzem. Następnie wysypać resztę ogórków, cebuli i kukurydzy, posmarować resztą majonezu i keczupu, posypać pieprzem. Na wierzch wysypać odłożoną kapustę pekińską i rozłożyć kiełki. Schłodzić.