Sposób przygotowania:
Sałatka gyrosowa
Pierś z kurczaka wcześniej obtaczamy w przyprawie "Gyros" i smażymy do miękkości na patelni. Studzimy. Układamy warstwowo.
- mięso z kurczaka
- cebula pokrojona w drobną kostkę
- smarujemy majonezem i robimy plamy keczupem
- korniszony pokrojone w kostkę
- kukurydza odsączona z zalewy
- smarujemy majonezem
- kapusta pekińska (drobno pokrojona), lekko posolona, malujemy na niej zygzaki keczupem
- mięso z kurczaka
- cebula pokrojona w drobną kostkę
- smarujemy majonezem i robimy plamy keczupem
- korniszony pokrojone w kostkę
- kukurydza odsączona z zalewy
- smarujemy majonezem
- kapusta pekińska (drobno pokrojona), lekko posolona, malujemy na niej zygzaki keczupem