Sposób przygotowania:
Sałatka jajeczna z groszkiem
Marchewkę (ugotowaną w zupie) wystudzić, pokroić w kosteczkę, wrzucić do miski. Jajka ugotowane na twardo obrać ze skorupek, pokroić w kostkę, wrzucić do miski.
Groszek dokładnie osączyć z zalewy. Ogórki pokroić w kosteczkę i również dokładnie osączyć. Wsypać do miski wraz z groszkiem. Por pokroić wg uznania. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Dodać majonez, musztardę, doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Schłodzić w lodówce.
Groszek dokładnie osączyć z zalewy. Ogórki pokroić w kosteczkę i również dokładnie osączyć. Wsypać do miski wraz z groszkiem. Por pokroić wg uznania. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Dodać majonez, musztardę, doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Schłodzić w lodówce.