alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Muszle conchiglioni nadziane sałatką jajeczną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna przystawka z makaronu conchiglioni. W środku pyszna sałatka z jajek i pieczarek. Pięknie ozdobi wielkanocny stół. Nic dodać nic ująć. Polecam :)

Muszle conchiglioni nadziane sałatką jajeczną

Składniki:

Muszle conchiglioni nadziane sałatką jajeczną

 

  • makaron conchiglioni
  • 500 g pieczarek
  • 6 jajek
  • pół puszki groszku konserwowego
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • cebulka dymka ze szczypiorem

 

Sposób przygotowania:

Muszle conchiglioni nadziane sałatką jajeczną
Makaron gotujemy al dente, przelewamy zimną wodą, odcedzamy na durszlaku. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w pół plasterki i podsmażamy na łyżce oleju. Jaja gotujemy na twardo. Groszek osączamy. Cebulkę myjemy, osuszamy i drobno kroimy. Majonez mieszamy z jogurtem. Wszystkie składniki łączymy w misce. Dodajemy sól i pieprz, mieszamy. Gotową sałatką faszerujemy makaronowe muszle. Posypujemy zieloną częścią dymki. Podajemy jako przystawkę. Smacznego :)