Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Sałatka jajeczno-pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 170
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka zawiera kilka składników i jest bardzo prosta w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako lunch, lekka kolacja, a nawet dodatek do obiadu oraz potraw z grilla.

Sałatka jajeczno-pomidorowa

Składniki:

Sałatka jajeczno-pomidorowa

 

Dodatkowo:

  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pierz

Sposób przygotowania:

Sałatka jajeczno-pomidorowa

Składniki:

Sałatka jajeczno-pomidorowa
Pomidory z jajkami powinny być pokrojone na jednakową kostkę.

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i następnie pokroić w grubszą kostkę.
Pomidory umyć, osuszyć oraz pokroić tak samo jak jajka.
Natomiast szczypiorek należy drobno posiekać.

Sałatka:

Sałatka jajeczno-pomidorowa
Sałatkę nalezy robić niedługo przed podaniem, ponieważ pomidory puszczą soki.

Wszystkie składniki przełożyć do miski.
Całość delikatnie połączyć z majonezem wymieszanym z jogurtem i na końcu sałatkę doprawić według smaku.