Sposób przygotowania:
Sałatka jajeczno porowa Eliprzygotowanie jajek
Jajka nakłuć z szerszej strony,zalać wodą,dodać łyżkę soli i ugotować na twardo-około 10 minut. Ugotowane jajka odlać, potłuc skorupki i zalać zimną wodą. Obrać jajka ze skorupek i pokroić w drobną kostkę.
przygotowanie pora
Z pora odciąć jasną część,przekroić wzdłuż na pół, dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Umytego pora pokroić wzdłuż w paski i posiekać.
przygotowanie sałatki
Do miski wsypać pokrojone jajka,pory i wymieszać.
przygotowanie sałatki
Do wymieszanej sałatki dodać majonez, przyprawić solą do smaku i wymieszać. Sałatkę podawać z ziemniakami i kotletami schabowymi lub mielonymi. Smacznego!