Sposób przygotowania:
Rolada serowa z pieczarkami i jajkamiEtap 1
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać do niej pokrojone w kostkę pieczarki, usmażyć je, doprawić solą i pieprzem, ostudzić.
Etap 2
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę.
Etap 3
Ser włożyć w szczelnym woreczku do prawie wrzącej wody na ok. pół godziny (nie gotować!).
Etap 4
Masło dobrze utrzeć z serkiem topionym.
Etap 5
Do masy dodać jajka, posiekany szczypiorek i pieczarki, dokładnie wymieszać.
Etap 6
Miękki ser wyjąć z woreczka, rozwałkować w duży prostokąt. Na serze rozłożyć przygotowaną masę z pieczarkami i jajkami.
Etap 7
Zwinąć wszystko w roladę. Zawinąć ją w folię aluminiową, schłodzić mocno w lodówce. Schłodzoną roladę kroić w grube plastry.