bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Jajka faszerowane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Jajka faszerowane to bardzo doskonała przekąska na świąteczny stół wielkanocny. Ja bardzo często podaję na różne uroczystości rodzinne.

Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki:

Jajka faszerowane pieczarkami

 

  • 10 jajek ugotowanych na twardo

 

 

  • majonez

 

 

  • przyprawa maggi

 

  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pieczarkami
Umyte pieczarki kroimy na mniejsze kawałki, lekko podsmażamy na rozgrzanym oleju. Ugotowane jajka obieramy, kroimy na pół, żółtka wyjmujemy, białka odkładamy na bok. Żółtka mielimy razem z pieczarkami na sitku o drobnych oczkach.

Do masy dodajemy 3 łyżki majonezu, mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy połówki jajek.

Każde jajko dekorujemy majonezem i oliwkami.