Sposób przygotowania:
Biała kiełbasa na musie jabłkowo- musztardowym
Ziemniaki dobrze myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przecinamy na pół doprawiamy kminem mielonym i solą.
Surowa białą kiełbasę podsmażamy na maśle. Następnie układamy na blasze, obok kładziemy połówki ziemniaków i wkładamy do piekarnika ok 180 stopni 10 min.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy musztardę i mieszamy. Kiełbasę podajemy na musie obok serwujemy ziemniaki.
Surowa białą kiełbasę podsmażamy na maśle. Następnie układamy na blasze, obok kładziemy połówki ziemniaków i wkładamy do piekarnika ok 180 stopni 10 min.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy musztardę i mieszamy. Kiełbasę podajemy na musie obok serwujemy ziemniaki.