Sposób przygotowania:
Sałatka kalafiorowa
Kalafior oczyszczamy i zamaczamy na chwilę w zakwaszonej wodzie. Płuczemy i gotujemy krótko w osolonej wodzie. Kalafior osączamy, przestudzamy i dzielimy na na maleńkie różyczki. Czosnek obieramy i rozcieramy z solą i łączymy z 3-4 łyżkami majonezu.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w dużą kostkę. Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w ósemki albo dowolne większe kawałki. Ogórki kroimy w słupki. Przygotowane składniki mieszamy i łączymy przygotowanym majonezem.
Doprawiamy sałatkę do smaku i schładzamy.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w dużą kostkę. Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w ósemki albo dowolne większe kawałki. Ogórki kroimy w słupki. Przygotowane składniki mieszamy i łączymy przygotowanym majonezem.
Doprawiamy sałatkę do smaku i schładzamy.