cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Sałatka kalafiorowa z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

kalafiorowa

Sałatka kalafiorowa z rzodkiewką

Składniki:

Sałatka kalafiorowa z rzodkiewką

 

  • Kalafior,
  • pęczek rzodkiewki,
  • 2 jajka,
  • pęczek szczypiorku,
  • olej roślinny,
  • sok z cytryny,
  • natka pietruszki,
  • sól do smaku.

 

Sposób przygotowania:

Sałatka kalafiorowa z rzodkiewką

Kalafior
umyć, podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Po
ugotowaniu kalafior odcedzić, włożyć do salaterki, dodać posiekane jajka, natkę
pietruszki i szczypiorek oraz pokrojoną rzodkiewkę. Doprawić do smaku sokiem z
cytryny, solą i olejem roślinnym.