Sposób przygotowania:
Sałatka Końca Świata
Makaron tortellini z mięsem gotuję w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek oleju. Oczywiście nie rozgotowujemy go tylko tak żeby nadawał się do jedzenia. Odcedzam i odstawiam do przestudzenia. Por kroję na małe, cienkie kawałeczki - bo nikt nie lubi długich nitek -parzę wrzątkiem i odstawiam do wystudzenia. Kurczaka kroje na większe kawałki i podsmażam na łyżce oleju z dodatkiem przyprawy Kebab i odstawiam, aby wystygnął. Ogórki zielone myję i NIE obieram. Ścieram je na tarce o grubych oczkach i NIE odlewam wody! Gwarantuję, że później w połączeniu wszystkich składników nie będzie się tworzyła woda, bo makaron wpija sok. Kukurydzę tradycyjnie odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą dodając sosy koperkowo -ziołowe Knorr i 2-3 łyżki majonezu. Pieprz i sól wedle upodobań. Ja dodaję tylko pieprz. Szczerze polecam tą sałatkę. Robię ją bardzo często i każdemu kogo poczęstuję, smakuje, zachwala i bierze przepis, dlatego myślę, że warto go tu umieścić :)