Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z kalafiorem i czerwoną fasoląETAP 1:

Makaron ugotować do miękkości. Kalafior także ( ja na 5-7 minut przed końcem gotowania makaronu do garnka wrzuciłam różyczki kalafiora i gotowałam razem do końca- kalafior nie powinien się rozpadać, powinien zostać jędrny). Odcedzić i ostudzić. Kalafior dodatkowo osuszyć.
ETAP 2:

Papryki umyć, osuszyć i pozbawić nasion. Pokroić w dużą kostkę. Ogórki również pokroić w dużą kostkę.
ETAP 3:

Fasolę opłukać i odcedzić. Doprawić sałatkę solą i pieprzem i delikatnie zawartość miski wymieszać.
Sos:

Do małej miseczki przelać jogurt, majonez i musztardę. Dokładnie wymieszać. Sos wlać do miski i delikatnie wymieszać po raz ostatni. Wstawić do lodówki na 30 minut, smacznego!