Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z kukurydzą
Makaron włożyć do gotującej się i osolonej wody, gotować przez 5 – 6 minut. Odsączyć i opłukać pod zimną
bieżącą wodą. Przełożyć na sitko, dokładnie odsączyć.
W międzyczasie pokroić pierś z kurczaka, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą Gyros i usmażyć.
Przygotować sos czosnkowy: wyciśnięty czosnek połączyć z majonezem i jogurtem naturalnym. Doprawić pieprzem i ziołami prowansalskimi. Szczypiorek drobno posiekać. Połączyć wszystkie składniki. Dodać sos czosnkowy i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na około 30 minut.
Smacznego!
bieżącą wodą. Przełożyć na sitko, dokładnie odsączyć.
W międzyczasie pokroić pierś z kurczaka, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą Gyros i usmażyć.
Przygotować sos czosnkowy: wyciśnięty czosnek połączyć z majonezem i jogurtem naturalnym. Doprawić pieprzem i ziołami prowansalskimi. Szczypiorek drobno posiekać. Połączyć wszystkie składniki. Dodać sos czosnkowy i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na około 30 minut.
Smacznego!