Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z kurczakiem i dodatkami
Makaron świderki gotujemy według opisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzić i przepłukać zimną wodą. Do ugotowanego makaronu dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę.
Filet z kurczaka oczyszczamy z błonek, myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w kostkę. Dodajemy przyprawy, mieszamy. Tak przygotowanego kurczaka podsmażamy na rozgrzanym oleju. Po podsmażeniu studzimy.
Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, płuczemy i kroimy w nie dużą kostkę. Do makaronu z kukurydzą dodajemy podsmażonego kurczaka oraz pokrojone papryki. Do całości dodajemy majonez wymieszany z jogurtem naturalnym, doprawiamy do smaku pieprzem i solą, dokładnie mieszamy.
Smacznego.
Filet z kurczaka oczyszczamy z błonek, myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w kostkę. Dodajemy przyprawy, mieszamy. Tak przygotowanego kurczaka podsmażamy na rozgrzanym oleju. Po podsmażeniu studzimy.
Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, płuczemy i kroimy w nie dużą kostkę. Do makaronu z kukurydzą dodajemy podsmażonego kurczaka oraz pokrojone papryki. Do całości dodajemy majonez wymieszany z jogurtem naturalnym, doprawiamy do smaku pieprzem i solą, dokładnie mieszamy.
Smacznego.