Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z łososiem i pomidorkami
Makaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Brokuł podzielić na różyczki, sparzyć i ugotować w wodzie z dodatkiem cukru i soli. Ostudzony makaron przełożyć do szerokiego naczynia. Wsypać do niego łososia z puszek. Wymieszać, żeby obtoczył makaron. Jajka pokroić w drobną kostkę lub przecisnąć przez krajalnicę do warzyw, dodać do makaronu, następnie wsypać kukurydzę z puszki. Ostudzony brokuł pokroić wedle uznania na mniejsze kawałki, dodać do reszty składników. Wsypać również bez przekrajania umyte pomidorki koktajlowe. Na koniec do naczynia dorzucić jeszcze 3 łyżeczki majonezu, posolić, popieprzyć i dokładnie wymieszać.