Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z marynowaną papryczką
Makaron wkładamy do gotującej się wody i dodajemy sól, olej. Gotujemy al dente i przekładamy na cedzak, przelewamy zimną wodą i studzimy.
Groszek z marchewką przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Wędlinę kroimy w kostkę. Ogórek myjemy i kroimy razem ze skórką w kosteczkę. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Z papryczek wyjmujemy pestki i kroimy w kosteczkę
Do miski przekładamy ugotowany makaron i pokrojone składniki, majonez, doprawiamy do smaku i mieszamy. Dekorujemy suszonym szczypiorkiem.
Groszek z marchewką przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Wędlinę kroimy w kostkę. Ogórek myjemy i kroimy razem ze skórką w kosteczkę. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Z papryczek wyjmujemy pestki i kroimy w kosteczkę
Do miski przekładamy ugotowany makaron i pokrojone składniki, majonez, doprawiamy do smaku i mieszamy. Dekorujemy suszonym szczypiorkiem.