Sposób przygotowania:
Sałatka meksykańskia z jajkami
Mieszankę wrzucić do garnka i zalać osoloną wodą . Ugotować ( ok . 30 minut od zagotowania ) . Odcedzić i zostawić niech ostygnie .
W szklanej misce ułożyć połowę warzyw - posolić i posypać pieprzem .Na to położyć warstwę majonezu .Drugą warstwa są pokrojone w kostkę jajka .Posolić je i przykryć warstwą majonezu. I znów reszta warzyw . Posolić i posypać pieprzem. Posmarować wierzch majonezem .Udekorować posypując zmieszanymi koprem i pietruszką .
W szklanej misce ułożyć połowę warzyw - posolić i posypać pieprzem .Na to położyć warstwę majonezu .Drugą warstwa są pokrojone w kostkę jajka .Posolić je i przykryć warstwą majonezu. I znów reszta warzyw . Posolić i posypać pieprzem. Posmarować wierzch majonezem .Udekorować posypując zmieszanymi koprem i pietruszką .