Sposób przygotowania:
Sałatka mimoza wg LUBIEGOTOWAC
Rybę rozdrabniamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimna wodą, a następnie po kilku minutach obieramy i kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Szczypiorek płukamy i siekamy. W okrągłych miseczkach, wcześniej lekko nasmarowanych olejem układamy warstwami składniki: makrela, ser , cebula, majonez, jajka, szczypiorek (trochę zostawiamy na koniec do dekoracji). Całość dobrze ugniatamy, wykładamy na talerzyki do góry dnem. Dekorujemy wierzch i spód dookoła sałatki szczypiorkiem. Podajemy pieprz i sól do sałatki. Można też wszystkie składniki ze sobą połączyć, ja jednak wybrałam taką opcję gdyż sałatka wygląda bardziej apetycznie.
edytaha