Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Sałatka musztardowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

świetna sałatka na imprezę i nie tylko

Sałatka musztardowa

Składniki:

Sałatka musztardowa

 

  • 40 dag makaronu świderki
  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • przyprawa gyros/kebab
  • 2 łyżki musztardy dobrej jakości
  • 2 łyżki oleju lub oliwy
  • 30 dag papryki konserwowej może być świeża
  • 4-5 jajek
  • por
  • 1 łyżka posiekanej zieleniny
  • mały majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka musztardowa
Filet pokroić w kostkę. Przełożyć do miski i dodać do niego przyprawę gyros, musztardę, olej, sól, pieprz, paprykę w proszku. Wymieszać i włożyć do lodówki najlepiej na 24 godziny im dłużej tym lepiej. Na drugi dzień przełożyć na patelnię i zrumienić potem podać wodą i poddusić. Ostudzić. Makaron ugotować w osolonej wodzie tak by był al dente, odcedzić i ostudzić. Paprykę konserwową pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i również pokroić w kostkę. Por (biała część) pokroić w półplasterki. wszystko wrzucić do szklanej salaterki wymieszać dokładnie podawać lekko schłodzone. przyozdobić zieleniną