kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Sałatka na czerwono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sałatka na czerwono z pomidorów i marynowanej papryki...

Sałatka na czerwono

Składniki:

Sałatka na czerwono

 

  • 4 porcje:
  • 4 duże czerwone papryki
  • 6 pomidorów
  • 3 łyżki stołowe oleju
  • ocet winny
  • 1 pęczek pietruszki
  • sól

Sposób przygotowania:

Sałatka na czerwono
Zmieszać trochę octu, wodę i olej oraz sól i zalać tym oczyszczone ze środka papryki, zostawić na dzień pod przykryciem. Następnie osączyć i pokroić w paski i ułożyć z niej warstwę na dnie półmiska. Pomidory pokroić także w paski i zalać zaprawą z papryki, odcedzić i włożyć do półmiska, posypać posiekaną pietruszką.