Sposób przygotowania:
Sałatka z papają i grillowaną polędwiczką
W miseczce łączymy ze sobą sok z pomarańczy, oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty imbir i posiekaną chilli. Mieszamy starannie aż wszystkie składniki się połączą a następnie doprawiamy sos miodem – do smaku, raz jeszcze mieszamy i odstawiamy.
Na półmisku układamy sałatę rzymską, pokrojonego w plasterki ogórka i papaję, a także pokrojoną w piórka czerwoną cebulę.
Oczyszczoną z włókien, opłukaną i osuszoną polędwiczkę oprószamy solą i pieprzem. Skrapiamy odrobiną oliwy i nacieramy posiekanym czosnkiem i chilli. Polędwiczkę grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu po 4-6 minut z każdej strony. Mięso zdejmujemy z grilla i odstawiamy na 15 minut aby odpoczęło. Ostrym nożem kroimy m mięso na plasterki, układamy na sałacie.
Sałatkę polewamy przygotowanym dressingiem i serwujemy.
Smacznego
Na półmisku układamy sałatę rzymską, pokrojonego w plasterki ogórka i papaję, a także pokrojoną w piórka czerwoną cebulę.
Oczyszczoną z włókien, opłukaną i osuszoną polędwiczkę oprószamy solą i pieprzem. Skrapiamy odrobiną oliwy i nacieramy posiekanym czosnkiem i chilli. Polędwiczkę grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu po 4-6 minut z każdej strony. Mięso zdejmujemy z grilla i odstawiamy na 15 minut aby odpoczęło. Ostrym nożem kroimy m mięso na plasterki, układamy na sałacie.
Sałatkę polewamy przygotowanym dressingiem i serwujemy.
Smacznego
zosiani