Sposób przygotowania:
Sałatka na koniec lata
Ocet balsamiczny wlewamy do rondelka i gotujemy na niewielkim ogniu ok 30 minut aż ładnie zgęstnieje. Bułki kroimy w sporą kostkę, kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, polewamy oliwą i posypujemy ziołami. Pieczemy w 180 stopniach ok 20 minut. Pomidorki (większe niż koktajlowe) po umyciu kroimy na pół. Wrzucamy do miski i mieszamy dokładnie z ciepłymi grzankami, polewamy gęstym, ciepłym słodkim sosem i podajemy.
![Sałatka na koniec lata Sałatka na koniec lata](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-na-koniec-lata-69948.jpg)
![Sałatka na koniec lata Sałatka na koniec lata](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-na-koniec-lata-69949.jpg)
![Sałatka na koniec lata Sałatka na koniec lata](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-na-koniec-lata-69950.jpg)
mali.na