Sposób przygotowania:
Sałatka na szybko
Warzywa dokładnie myjemy. Ogórka obieramy i kroimy w cienki plasterki. Tak samo kroimy rzodkiewki.
Sałatę lodową pozbawiamy nadmiaru wody i rwiemy do miski na mniejsze kawałki.
Zieloną cebulkę drobno kroimy. Do miski z sałatą dajemy pozostałe dodatki. Przyprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem oraz solą morską.
Całość dokładnie, ale ostrożnie mieszamy. Przed podaniem skrapiamy oliwą z oliwek, lub olejem słonecznikowym.
Sałatę lodową pozbawiamy nadmiaru wody i rwiemy do miski na mniejsze kawałki.
Zieloną cebulkę drobno kroimy. Do miski z sałatą dajemy pozostałe dodatki. Przyprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem oraz solą morską.
Całość dokładnie, ale ostrożnie mieszamy. Przed podaniem skrapiamy oliwą z oliwek, lub olejem słonecznikowym.